Катарска компания може да стане спонсор на Ливърпул


Н. Гавазов

Катарска компания може да стане спонсор на Ливърпул

Телекомуникационния гигант от Катар Ooredoo може да стане основен спонсор на Ливърпул и клубния стадион "Анфийлд". Към момента фланелките на мърсисайдци са украсени с марката на банка Standard Chartered. По тази сделка, която изтича след 18 месеца Ливърпул получава ежегодно по 20 милиона паунда.

Към момента клубът води преговори с Standard Chartered за нова сделка, с по-изгодни условия, но ако страните не постигнат компромис, ролята на титулярен спонсор може да бъде заета от Ooredoo, която неотдавна представи Лионел Меси като свой посланик.

"Нашата цел е да станем спонсор на голям английски клуб с история. Изискванията ни бяха насочени към Манчестър Юнайтед и Арсенал, но те имат дългосрочни спонсорски контракти. Това се отнася и за Манчестър Сити, поради това в момента Ливърпул е единственият достъпен за нас вариант", заяви представител на Ooredoo в интервю за спортния отдел на Al Jeezera, а новината бе съобщена в информационната емисия на френския канал на Eurosport.

"Ние искаме напълно да поддържаме клуба. Желаем да преименуваме стадиона - ако това е възможно, разбира се - и да поставим името си върху фланелките на клуба. Целта ни е да излезем на азиатския пазар, където популярността на Висшата лига е огромна", допълни представителят на Ooredoo.

 

  Сподели
110