Дейвид Мойс се прости с мечтите за ШЛ


Н. Гавазов

Дейвид Мойс се прости с мечтите за ШЛ

Наставникът на Евертън Дейвид Мойс призна, че поражението с 0:1 от Съндърланд е поставило кръст на надеждите на неговия отбор да се класира за следващото издание на Шампионска лига. При гостуването си на "черните котки", които отново показаха вдъхновена игра под ръководството на Паоло Ди Канио, "карамелите" на практика нямаха опасни положения пред вратата на противника, а на всичкото отгоре допуснаха гол в собствената си врата.

Поражението остави Евертън на пет точки от заемащия четвърта позиция Челси, който на всичкото отгоре има два мача в "ръкава"си. Мойс бе принуден да признае очевидното.

"Мисля, че вече не може да се класиране за Шампионска лига. Длъжни сме да продължаваме да побеждаваме и да се движим напред, но дори побеждавайки, ние си оставаме аутсайдери в тази борба (Б.ред. за Четворката). Загубата означава, че за нас борбата е завършила. Единствено може да се постараем да спечелим оставащите мачове. Ще се опитаме да запазим в крайна сметка позицията си в зона Лига Европа", каза Мойс.

 

  Сподели
75