Венгер е недоволен от играта на Арсенал


Н. Гавазов

Венгер е недоволен от играта на Арсенал

Независимо от победата в дербито срещу Фулъм, мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че играта на неговия отбор е била далече от идеалната. Както е известно, Стив Сидуел от домакините бе изгонен още в 12-та минута, но това сякаш подейства негативно на "артилеристите", които играха без дух, вяло и се ограничиха само с един гол в изпълнение на Пер Мертезакер. Все пак победата с 1:0 позволи на Арсенал да се върне на третата позиция в класирането на Висшата лига, но Венгер има претенции към качеството на играта на своите футболисти.

"Проведохме позитивно първо полувреме, но след почивката допуснахме много грешни пасове и действахме много бавно. Трябва да отдадем дължимото на Фулъм, те играха много добре. След второто полувреме ни бе много трудно", заяви Венгер.

"Съзнателно намалихме темпото, опитвайки се да запазим своето преимущество и желаейки да избегнем рисковете. Не им създадохме особени проблеми, не ни стигаше скорост и качество в играта. Но вече мислим за следващия си мач с Манчестър Юнайтед", каза още французинът.

 

  Сподели
155