Тери отказа да подаде ръка на президента на ФА


Н. Гавазов

Тери отказа да подаде ръка на президента на ФА

Капитанът на Челси Джон Тери отказа да подаде ръка на президента на Футболната асоциация на Англия Дейвид Бърнщайн по време на днешната церемония по предаване на трофея Шампионска лига от неговия действащ носител на УЕФА в Лондон. Според информацията, Бърнщайн поздравил и се здрависал с всички футболисти на Челси, но когато се оказал лице в лице с Тери, защитникът подминал ръководителя на Асоциацията.

Очевидно е, че това поведение на Джон е продиктувано от събитията от миналата година, когато ФА и лично Бърнщайн направи всичко възможно да лиши бранителя от капитанската лента на "Трите лъва", а това доведе до оставката на Фабио Капело, а по-късно самият Джон Тери сложи край на кариерата си в националния отбор на Англия.

"Не забелязах такова нещо. Моите отношения с всички, които са тук са фантастични. Наистина не забелязах нищо. Мисля, че трябва да говорите за по-позитивни неща, отколкото с такива глупости", заяви Бърнщайн.

Тери обаче потвърди, че е отхвърлил опита на футболния бос да си стиснат ръцете.

"Той отиде и говори против мен по време на съдебното дело. Дали му стиснах ръката? Не", заяви Тери, който бе оправдан от съда по обвиненията за отправяне на расистки обиди спрямо Фърдинанд, но въпреки това и в противоречие със своя устав ФА наказа играча на Челси за инцидента

 

  Сподели
135