Сити надви Челси и отива на финал във ФА Къп (видео)


И. Ангелов

Сити надви Челси и отива на финал във ФА Къп (видео)

Манчестър Сити и Челси се изправиха в полу-финалната среща на стадион "Уембли" днес, след като вчера в първия полу-финал стана ясно, че Уигън е единият финалист в най-стария футболен турнир. Сега Манчестър Сити победи с 2:1 и отново има шанс да триумфира с купата.

Първото полувреме бе по-силно за "гражданите", а Челси не предлагаше много в атака. Така в 35-ата минута Самир Насри се възползва след няколко рикушета пред Петр Чех и вкара. В самия край на полувремето Компани се бе оказал на добра позиция и можеше да удвои.

Това обаче стана в началото на втората част. Гарет Бари центрира и Агуеро вкара с глава. След този гол обаче Челси започна да играе агресивно и скоро овладя топката напълно. В игра се появи и Фернандо Торес и атаките започнаха да се редуват пред вратата на Сити. Още с първата си минута в игра Торес вече имаше важна намеса в гола на Демба Ба в 66-ата минута.

В 76-ата минута Торес имаше шанс да вкара, а Манчини започна да мисли дефанзивно и Хави Гарсия се появи в игра на мястото на Тевес. Челси напълно се възползва от този факт и се настани в половината на "гражданите", търсейки гол. Демба Ба, Давид Луис и Торес пропуснаха няколко добри положения, и след всичко това станахме свидетели и на няколко гневни изблика от играчи на двата отбора. В крайна сметка резултатът обаче не се промени.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
110