Даунинг: Длъжен съм да играя добре


Н. Гавазов

Даунинг: Длъжен съм да играя добре

Крилото на Ливърпул Стюарт Даунинг призна, че понижаването на неговата игра се е отразило на мястото му в стартовия състав. Началото на сегашния сезон не се получи за Даунинг. Не стига, че не се появяваше редовно в състава, но Брендан Роджърс няколко пъти намекна за възможна раздяла с играча.

Постепенно Стюарт започна да подобрява играта си, нещата потръгнаха и сега крилото е неотменима част от плановете на Брендън Роджърс.

"Трябва само да погледнете резервната скамейка, за да се убедите в това, че аз съм длъжен да продължавам да играя добре. В отбора има реална конкуренция за титулярното място, още повече, че през януари дойдоха Даниел и Филипе. Такива момчета като Рахим също чакат своя шанс. Ако не играеш добре, незабавно отиваш на пейката", призна Даунинг.

"Убеден съм, че мениджърът ще укрепи отбора през лятото. Той вече ми каза, че аз фигурирам в плановете му - това е много приятно. Сега обаче аз съм длъжен да продължава да правя всичко възможно, за да остана в основния състав", каза още англичанинът.

 

  Сподели
117