Официално: Фил Невил напуска Евертън след края на сезона


Н. Гавазов

Официално: Фил Невил напуска Евертън след края на сезона

Капитанът на Евертън Фил Невил обяви, че ще напусне клуба след края на сезона. Фил стана играч на "карамелите" през 2005 година и до този момент проведе за клуба 303 мача, в които отбеляза 8 гола. През 2007 година стана капитан на отбора. Невил притежава огромен опит зад гърба си - той е един от седемте играчи, които имат над 500 мача в английския елит.

"за мен беше огромна чест да играя за Евертън и да бъда негов капитан. Наслаждавах се на времето прекарано тук и напускам отбора с чувство на гордост. Искам да благодаря на мениджъра си, президента на клуба, а също така и на всички играчи на Евертън и на обслужващия персонал за подкрепата, която ми оказаха в продължение на много години. Искам също така да изразя благодарността си към невероятните фенове на отбора, който завинаги ще остане в сърцето ми", заяви Невил за официалния сайт на Евертън.

"Искам да продължавам да играя на високо ниво, докато физическото ми състояние го позволява. Преди да взема решение относно бъдещия си отбор, аз ще разгледам всички възможни варианти. А дотогава ще правя всичко по силите си, за да помогна на Евертън да заеме възможно най-високо място в шампионата на Висшата лига", допълва ветеранът.

През сегашния сезон Невил записа 25 мача за Евертън във всички турнири.

 

  Сподели
120