Манчини: Опитваме се да харчим малко, но не можем


Н. Гавазов

Манчини: Опитваме се да харчим малко, но не можем

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини сподели мнението си за необходимостта от трансфери в отбора по време на лятото. Както е известно, от началото на сезона италианският специалист постоянно се оплакваше, че скамейката му е къса и има нужда от покупката на няколко нови футболисти. Желанието на Манчини така и не бе удовлетворено от ръководството, но щенията на наставника не са го напуснали и той смята активно да поработи по време на летния трансферен прозорец.

"Необходимо е всяка година да подобряваме отбора, поради това през лятото смятаме да купим футболисти, които ще ни направят по-силни. Имаме вече няколко трансферни цели и работих над реализацията им", заяви Манчини.

"Юнайтед навремето също хвърляше огромни средства за подсилване на състава си. Сега вече те не харчат по 100 милиона на година. Купуват един класен играч, защото и така са много силни. Ситуацията при нас е друга. Вероятно след три или четири години за Манчестър Сити ще е достатъчно да купят само един футболист по време на лятото", споделя италианецът.

"Нямам на представа колко пари ще похарчим. Може да намерим футболист, който струва само един милион паунда. Искаме малко да харчим, но всеки път когато се обърнем за нов играч и цената му става висока. Опитваме се да намалим разходите в това отношение, но не можем", завършва Манчини.

 

  Сподели
116