Фъргюсън отрече трансфер на Чичарито


И. Ангелов

Фъргюсън отрече трансфер на Чичарито

Босът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън настоя, че Хавиер Ернандес няма да напуска клуба през идното лято. Мексиканецът вкара 8 гола в 15-те си мача във Висшата лига тази година, но с наличието на Уейн Рууни, Робин ван Перси и Дани Уелбек той трудно ще намери стартово място в тима.

"Хавиер има дългосрочен договор. Ние няма да уважим никакъв интерес от клубове. Постоянно разговарям с играчите си, особено тези, които не играят. Казах на Хавиер, че не е лесно да го оставям резерва, защото вкара 16 гола."

"Ако погледнете колко вкарва за малкото минути, които играе, той има брилиантен рекорд. Винаги ще го има, защото играе фантастично в наказателното поле."

"Но е трудно да играе заради формата на Ван Перси. След това имаме Рууни, Уелбек, Кагава. Това е предимството ни, имаме голям състав."

Сър Алекс заговори колко е различен Чичарито от Оле Гунар Солшяер, който спечели легендарен статут на златна резерва в клуба преди години:

"Оле Гунар беше много спокоен и можеше да се справи с това, че не играеше всяка седмица. Ернандес иска да играе. Ако търпението му се изчерпи това не е проблем за мен. Ако играчите са недоволни това е страхотно."

"Нямам проблем с момчето. Той е фантастичен, показва много свежест откакто е тук. Той е много важен за нас. Всеки мач прави нещо. Той променя нещата. Той показва нещо различно от останалите ни нападатели."

  Сподели
90