Холтби ще се бори за титулярно място в Тотнъм


Н. Гавазов

Холтби ще се бори за титулярно място в Тотнъм

Полузащитникът Люис Холтби жадува да се прояви в Тотнъм и да завоюва място в стартовия състав на отбора. 22-годишният футболист пристигна на „уайт Харт Лейн" през януари от Шалке 04. През първата половина на сегашния сезон Холтби действаше на позицията атакуващ полузащитник, вкара четири гола и записа осем асистенции в 19 мача. След своя трансфер Люис взе участие само в пет двубоя, играейки на различни позиции.

През миналия уикенд Холтби записа цял мач за националния отбор на Германия срещу връстниците си от Израел. През лятото играчът ще се отправи на младежкото Евро, а след него възнамерява да се бори за място в стартовия състав на Тотнъм.

„През лятото, след моята първа предсезонна подготовка с отбора и импулса от успеха на младежкото Евро, искам да спечеля място в състава на „шпорите". Имам договор до 2018 година и вярвам в своите качества. Ще се докажа тук. Ако покажа какво мога на най-високото ниво, ще имам добри шансове за мъжкия национален отбор на Германия", заяви Холтби за Kicker.

„Способен съм да играя на различни позиции. Смятам, че бъдещето ми е като опорен полузащитник. Чувствам се най-добре като централен полузащитник - между „шестица" и „девятка", каза още немският национал.

 

  Сподели
116