Арсенал взе на проби нигерийски национал


Н. Гавазов

Арсенал взе на проби нигерийски национал

Арсенал взе на проби 22-годишният централен защитник на националния отбор на Нигерия Годфрей Обоабонa, съобщи Sky Sports. Бранителят дебютира за представителния тим на страната си едва през миналата година, но остави приятни впечатления с играта си по време на Купата на Африка, която бе спечелена от нигерийците.

Годфрей е един от малкото национали на африканския шампион, които все още играят във вътрешното първенство, но вече е ясно, че раздялата на играча със Съншайн Старс е много близко.

Както съобщава Sky Sports, през лятото Обоабона ще вземе решение за своето бъдеще. А в момента той се намира на проби в състава на Арсен Венгер, където впрочем вижда най-добър вариант за себе си.

„Арсенал е любимият ми клуб от дете. Искам да играя в този отбор. Имам вече предложения от пет водещи лиги в света. Но, както знаете, трансферният прозорец затвори към края на Купата на Африка. Сега мога да играя само за клуб в друга африканска държава, но това не ми е необходимо, когато имам предложения от Европа. Затова предпочитам да дойде лятото и не бързам да взема правилното решение за моето бъдеще", заяви Обоабона.

 

  Сподели
89