Диаби се научил да контролира тялото си


Н. Гавазов

Диаби се научил да контролира тялото си

Полузащитникът на Арсенал Абу Диаби, който за своята кратка кариера претърпя почти четири дузини различни травми, оптимистично заяви, че се е научил да контролира тялото си. За двата последни сезона Диаби едва 17 пъти започна като титуляр за „артилеристите", включително и 14 в сегашната кампания. Неотдавна 26-годишният французин се завърна след поредната си контузия и в момента набира форма.

„Много се радвам от количеството срещи, в които започнах като титуляр. Бях контузен три месеца, а това е много за един сезон, но все пак започнах в 14 мача в стартовия състав и това наистина е добре. Пред мен има още девет двубоя, така че общо 16-17 срещи като титуляр ще е добре за мен", заяви Диаби.

„Обърнах внимание на себе си, получавайки правилното лечение, правилните възстановителни процедури и други неща, които правят един играч по-добър. Значително подобрих диетата си, а начина ми на живот и без това е нормален, защото не излизам никъде. Винаги предпочитам да си стоя в къщи и да почивам. Започнах да изпълнявам различни силови упражнения, които да увеличат силата на мускулите ми. Млад съм и знам, че пред мен има още много години на топ ниво. Просто трябва да се следя всеки ден и всичко ще е нормално", допълни французинът.

 

  Сподели
110