Дейвид Вон: Ако знаех какво се случва, щях да бъда треньор на Барселона


Н. Гавазов

Дейвид Вон: Ако знаех какво се случва, щях да бъда треньор на Барселона

Полузащитникът на Съндърланд Дейвид Вон заяви, че вината за последните неуспехи на „черните котки" носят играчите, а не мениджъра Мартин О,Нийл. Независимо от огромните средства, които бяха похарчени преди началото на сезона, нещата за Съндърланд не се развиват много добре и отборът в момента е на 15-то място, на четири точки от зоната на изпадащите.

В последните си седем мача Съндърланд е без победа, а отчитайки програмата - мачове срещу Челси, Манчестър Юнайтед и Нюкасъл - отборът е заплашен да попадне сред последните три тима.

Вон призна, че няма обяснение на случващото се, но пое отговорността върху себе си и своите съотборници.

„Ако знаех причината за нашите неуспехи и защо сезонът не се развива според плановете ни, аз щях да стана следващия треньор на Барселона. Това е важен въпрос, нали така? Може би не ни достигат някакви искри, малко късмет, малко голове, които биха наклонили нещата в наша полза, както впрочем беше през миналия сезон", заяви Вон.

„Трудно е да се примириш в такава ситуация. Ако погледнете състава, който имаме, ние трябва да се намираме на съвсем друга позиция в класирането. Определено сме под натиск, но това е до мача, след това, когато излезеш на терена, ние трябва да се концентрираме върху играта, Трябва да свалим оковите и просто да си вършим работата. Няма съмнение, че е по-лесно да се играе без натиск, но ние получаваме огромни пари за разлика от останалите хора и като професионалисти трябва да работим, за да ги заслужим. Отговорността за случващото лежи върху нас и никой друг", допълни полузащитникът.

 

  Сподели
71