Яя Туре даде ултиматум на Сити


Н. Гавазов

Яя Туре даде ултиматум на Сити

Недоволен от отношението към себе си, полузащитникът на Манчестър Сити Яя Туре е готов да напусне отбора през лятото, ако в следващите дни не му бъде предложен нов договор, съобщава The Sun в ексклузивен материал. . Африканският футболист смята за неприемлив факта, че преговорите за продължаване на договора се мотат вече половин година.

Агентът на играча Дмитрий Селюк потвърди, че ако до три-четири дни съглашението не бъде подписано, Туре ще започне преговори с други клубове.

„Ако той подпише договор в следващите три или четири дни - всичко ще е наред. Ако не, повече няма да чакаме и ще стартираме преговори с други клубове. Днес е вторник, ще изчакаме до събота. Ако дотогава няма промяна, ще им кажем: „Благодарим ви, Яя си тръгва през май", заяви Селюк.

„Не мисля, че Туре ще остане в клуба и не става дума за пари. Причините за напускането му са много. Той е един от най-добрите играчи в Сити, но не получава нужното уважение от останалите. Единствено Роберто Манчини се отнася добре с него", допълни агентът.

Договорът на Туре със Сити е до 2015 година, а заплатата му е 220 000 паунда на седмица.

 

  Сподели
112