Смолинг: Около Сър Алекс има много митове


Н. Гавазов

Смолинг: Около Сър Алекс има много митове

Крис Смолинг призна, че мениджърът на Манчестър Юнайтед е станал по-мек отпреди и също така допълни, че яростните речи на Боса са само един мит и създават погрешен образ за шотландеца. В интервю за списание Sport Смолинг повдигна малко завесата на вътрешния живот в клуба, признавайки колко много е изненадан от спокойния нрав на своя мениджър.

„Мит е, че Босът обича да организира гръмки сцени. Мисля, че много играчи, които работят със Сър Алекс ще потвърдят това. Той се отнася към отбора като към семейство и много се шегува със своите играчи. Ако му се довериш и го слушаш, веднага получаваш неговото доверие, така че това, което се пише във вестниците са някакви погрешни митове", заяви Смолинг.

Бранителят отговори и на въпрос, дали лично е попадал под гневните действия на Сър Алекс.

„Персонално не съм се сблъсквал с подобно нещо, но ми се е налагало да изпитвам неговия яд заедно с останалите си съотборници. Имало е мачове, в които нищо не се получава и Сър Алекс е устройвал шумни сцени. Не казвам, че това е някакъв страшен въпрос. Просто нещата не се получават в даден двубой и той ти дава да разбереш, че не си се справил със задачите си. Нашето задължение е да не доведем ситуацията до подобно критично ниво", каза бранителят.

„Вдъхновен съм от играта на Тони Адамас. От телевизионните предавания не се вижда много добре всичко, но въпреки това може да разберете, че той е истински лидер. Естествено, научих много и от Рио Фърдинанд и Неманя Видич. Това са едни от най-добрите футболисти в света и аз много се радвам, че мога да тренирам с тях всеки ден. Ще се опитам да извлека максимална полза за себе си от това нещо", допълни Смолинг.

 

  Сподели
78