Манчини защити английския футбол


Н. Гавазов

Манчини защити английския футбол

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини смята, че английският футбол продължава да бъде най-силен, независимо от отсъствието на отбори от Висшата лига на четвъртфиналите в сегашното издание на Шампионска лига. Италианският специалист коментира също така и слуховете, които го свързват с преминаване в руския Зенит.

„Миналата година Шампионска лига беше спечелена от Челси. През този сезон английският футбол е представен от три отбора на четвъртфиналите в Лига Европа. В продължение на три или четири години английски отбори побеждават в Шампионска лига или играят финал в този турнир. Само един път за тези години финалът мина без представители на английския футбол. Когато четях изказванията за това, че английския футбол преживява спад, на мен ми се стори, че се говорят глупости", заяви Манчини.

„Не е възможно само да се побеждава. Подобна реакция ми напомня за ситуацията в Италия, където любовта и омразата се разделят от една крачка: провеждаш блестящо мача и ти си най-добър, но ако се провалиш в следващия двубой и веднага започва да се говори за криза. Това е футболът. Ако всяка година едни и същи отбори побеждаваха в турнирите, играта щеше да е различна. В това се състои прелестта на футбола. Всяка година всичко се променя", допълни италианецът.

„Зенит? Тук времето е студено, нали? Мисля, че в Санкт Петербург е още по-студено, така ли е? Всичко това са слухове и не ми се коментират", завърши Манчини.

 

  Сподели
93