Сър Алекс подава ръка на Дънфърмлайн


Н. Гавазов

Сър Алекс подава ръка на Дънфърмлайн

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън обеща да помогне на търпящия финансово бедствие шотландски Дънфърмлайн, отправяйки най-силния си състав за приятелския мач между двата отбора преди началото на следващия сезон. В миналото наставникът на „червените дяволи" игра три сезона за този отбор и в 89 мача се отличи с 66 гола, а през 2007 година Сър Алекс бе приет в залата на славата на Дънфърмлайн.

Сега шотландският клуб едва свързва двата края, като ситуацията се влоши след изпадането му от елита. Клубът е изправен пред огромни финансови проблеми и е заплашен от ликвидация, ако до определен срок не бъдат погасени задълженията.

Спасител на клуба може да се окаже Сър Алекс, който възнамерява да проведе приятелски мач с бившия си клуб, което освен, че ще напълни касата на клуба, може да доведе и някой рекламодател, което ще стабилизира финансовото състояние на Дънфърмлайн. Това потвърди Рой Бари, който навремето играеше заедно с легендарния мениджър на Юнайтед.

„Преди няколко седмици посетих мача между Манчестър Юнайтед и Евертън, след който се срещнах и много топло общувах със Сър Алекс. Нашият разговор протече основно около проблемите на бившия ни клуб и аз го попитах, ще може ли с нещо да помогне на Дънфърмлайн. Той ми отговори: „Ще изпратя за приятелския мач най-силния си състав и това мисля, че ще помогне". Погледнах го и просто не можех да повярвам, че казва истината", заяви Бари.

 

  Сподели
148