Джерард: Ливърпул и Тотнъм са двата най-добри отбора в Англия


Н. Гавазов

Джерард: Ливърпул и Тотнъм са двата най-добри отбора в Англия

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард оцени значимостта на победата с 3:2 над Тотнъм в мач от 29-я кръг на английската Висша лига. Както е известно, мърсисайдци губеха с 1:2 в резултата, но намериха сили и успяха да направят пълен обрат в срещата, благодарение на което се изкачиха на шесто място в класирането.

„Това беше много важна победа. Мисля, че на нас просто не ни провървя за това, че досега не успяхме да се наложим над отбори от горната половина на таблицата за класиране. Това нещо продължи прекалено дълго, така че сега изпитваме нещо като облекчение. Доказахме, че сме в състояние да победим един от топ отборите на Англия", заяви Джерард.

„Ако оценяваме по състоянието на днешния ден, мисля че Ливърпул и Тотнъм са най-добрите отбори във Висшата лига. Трябва да отдадем дължимото на съперника - той е един великолепен тим", каза още англичанинът.

„Важното е, че успяхме да запазим резултата при 1:2, останахме в мача и след това направихме обрат. С играчи като Суарес и Стъридж знаеш, че винаги може да реагираш", допълни Джерард.

„Не бива много да се възгордяваме след тази победа. Трябва да показваме същата игра и в останалите мачове. Искаме да изпреварим Евертън и да се изкачим колкото се може по-нависоко в таблицата за класиране", завършва капитанът на Ливърпул.

 

  Сподели
99