Ливърпул няма да продава звездите си


Н. Гавазов

Ливърпул няма да продава звездите си

Управляващият директор на Ливърпул Йън Айър заяви, че независимо от нарастващия дълг на клуба, „червените" няма да продават своите лидери през лятото. Както е известно, съгласно публикуваните данни, предишният сезон Ливърпул е завършил със загуби в размер на 40.5 милиона паунда, а що се отнася до дълга на мърсисайци, той се е увеличил до 87.2 милиона паунда.

В тази връзка някои специалисти изказаха мнение, че за да се отговори на финансовите изисквания на УЕФА, Ливърпул ще се раздели с двама - трима ключови футболисти. Според Айър, „червените" нямат намерение да правят това при никакви условия.

„Няма да продаваме никого заради финансовото си положение. Ако се разделим с някой, това ще бъде решение на мениджъра. В такъв случай много бързо ще намерим играч, който да го замести, както впрочем сме правили винаги досега. Нямаме паника по този въпрос. Смятаме, че се намираме в прогрес и се усъвършенстваме. Нашата цел е в следващите няколко години да спрем загубите, а след това да започнем да печелим", каза Айър.

 

  Сподели
179