Лейва: Надявам се, че Суарес ще бъде избран за Играч на сезона


Н. Гавазов

Лейва: Надявам се, че Суарес ще бъде избран за Играч на сезона

Полузащитникът на Ливърпул Лукас Лейва изрази надежда, че съотборникът му Луис Суарес ще бъде признат за най-добър футболист на Висшата лига през сегашния сезон. Уругвайският национал отбеляза 25 гола за Ливърпул в официални мачове, а 18 от попаденията са в двубои от Премиършип. В класирането сред голмайсторите Суарес отстъпва единствено на Робин ван Перси от Манчестър Юнайтед.

„Няма никакви съмнения, че Луис ще претендира за тази награда. Той провежда един невероятен сезон, вкарва много голове и демонстрира своето ниво. Надявам се, че ще получи приза, тъй като напълно го заслужава за всичко, което прави. Мисля, че борбата ще се води между Луис, Ван Перси и Гарет Бейл. Тримата показват страхотен футбол и вкараха много голове. Но ние всички се надяваме, че на Луис ще му провърви. Това е специален футболист, който е много важен за нашия отбор. Хубаво е, че играе за Ливърпул", заяви Лейва за Liverpool Echo.

През 2012 година за най-добър футболист в английската Висша лига беше признат Ван Перси, който тогава играеше за Арсенал.

 

  Сподели
141