Алърдайс: Тотнъм трябва да завърши сезона поне трети


Н. Гавазов

Алърдайс: Тотнъм трябва да завърши сезона поне трети

Мениджърът на Уест Хем Сам Алърдайс смята, че само класиране в тройката на най-силните във Висшата лига на Англия ще запази работата на наставника на Тотнъм Андре Вилаш-Боаш. Към момента възпитаниците на португалския специалист се намират на четвърто място в таблицата за класиране, отстъпвайки с точка на третия Челси. Тази разлика може да бъде заличена още днес, когато „шпорите" гостуват на Уест Хем в мач от 27 кръг на Премиършип.

„Те трябва да завършват сезона по-високо от четвъртото място. Ако това не стана, той (Б.ред. Вилаш-Боаш) ще бъде подложен на натиск. Той добре се справя със своята работа, но ако завърши четвърти, както го правеше Хари (Б.ред. Реднап), тогава всички ще говорят, че не е постигнал повече от Хари", заяви Алърдайс за ESPN.

„Струва ми се, че Тотнъм е достатъчно добър, за да финишира на трето или четвърто място, поне докато лидерите си запазят своята свежест, а количеството на контузените играчи не расте. Ако им се отдаде да избегнат това, те наистина имат добри шансове да завършат трети. Вероятно Андре научи много от краткото си пребиваване в Челси. Тогава за първи път нещата не му се получиха, но това му помогна да научи повече, отколкото когато всичко ти върви по масло", допълни наставникът на Уест Хем.

 

  Сподели
98