Венгер: В състояние сме да си съперничим с всеки един отбор в света


Н. Гавазов

Венгер: В състояние сме да си съперничим с всеки един отбор в света

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че в негово разпореждане са се появили „някакви пари", които той е готов да похарчи за играч от топ ниво. Френският специалист призова също така, че трябва да се следва избрания курс, който според него ще отведе „артилеристите" в европейския елит.

Независимо от изключително неприятните от психологическа гледна точка поражения от Блекбърн и Байерн Мюнхен, Венгер не пада духом и обещава, че през лятото той е готов добре да се охарчи за усилване на състава.

„Мисля, че ситуацията при нас сега стана по-силна и ние може да похарчим малко пари. Бяхме готови да го направим още преди Коледа, но не намерихме подходящите играчи. Не е истина, че не искам да харча. Първо, парите се появиха отскоро, а второто е, че в Англия мисленето е такова, че всеки проблем се решава с пари - това не е така. Ако това беше вярно, в Шампионска лига щяха да побеждават едни и същи отбори", заяви Венгер за ITV.

„Убеден съм, че проблемът не се състои в парите, а в търсенето на таланти, които биха могли да подсилят отбора. Убеден съм също така, че трябва да вярваме в това, с което отбора разполага в момента. А това означава, че трябва да се даде шанс на младите играчи, които възпитаваме - това е много важно. За това е нужно да привличаме само тези играчи, които могат да ни дадат нещо. Ако намерим играч на най, най, най-високо ниво, ние сме готови да го купим още утре", допълва французинът.

„Не сме далече от това да влезем е елитната група на европейските отбори, но сега ми е трудно да ви убедя в това. Към момента не сме далече и от Байерн. Просто в този период трябва да бъдем умни и силни. Да следваме направлението, което поддържахме досега. Трябва да укрепваме позициите, в които се чувстваме слаби. Но ние вече има базата от силен отбор. В някои позиции сме способни да си съперничим на всеки друг тим в света. Постоянно анализираме европейските и английските отбори и трябва да ви кажа, че разполагаме с много добри изпълнители", смята Венгер.

 

  Сподели
119