Сър Алекс: Никога не съм имал разногласия с Дейвид Гил


Н. Гавазов

Сър Алекс: Никога не съм имал разногласия с Дейвид Гил

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън определи напускането на Дейвид Гил от поста изпълнителен директор на клуба „голяма загуба" и призна, че ще се опита да убеди футболния ръководител да промени решението си.

Както е известно, днес Гил обяви, че на 30 юни ще се оттегли от сега заеманата длъжност, но ще остане в структурите на Юнайтед като обикновен директор. За времето на своята работа в клуба Дейвид установи добри отношения със Сър Алекс, което обяснява, защо шотландският специалист се отнесе с огорчение към тази новина.

„Дейвид е великолепен изпълнителен директор. Аз винаги съм се наслаждавал на работата си с него, той винаги е поставял интересите на Юнайтед на първо място. Никога не съм имал разногласия с него. Дейвид постоянно търсеше най-доброто за клуба, без значение за какво става дума: играчи, персонал или подготовката на терена", заяви Сър Алекс.

„Заминаването му ще е голяма загуба за мен, но това, че той остава в клуба не може да не ме радва. Ако успея да го убедя да остане, с удоволствие ще го направя. Но той взе това решение и аз го уважавам", каза още наставника на Юнайтед.

„Дейвид притежава всички качества на успешен човек: енергичен е, честен, индивидуалист и е способен да взема самостоятелни решения. Желая му успех във всички нови начинания", завърши Сър Алекс.

 

  Сподели
76