Нани прати Юнайтед в 6-ти кръг на ФА Къп (видео)


И. Ангелов

Нани прати Юнайтед в 6-ти кръг на ФА Къп (видео)

Изпадналият в немилост напоследък за Манчестър Юнайтед Луиш Нани се разписа и асистира за головете в победата над Рединг във ФА Къп днес с 2:1 след като се появи като резерва на контузения Фил Джоунс. Португалецът вкара своето 40-то попадение за "Червените дяволи", за да прати тима в 6-ти кръг, където ще домакинства на победителя от срещата Челси - Мидълсбро.

След скучна първа част с няколко пропуска на домакините и няколко добри спасявания на Федеричи, се стигна до края на полувремето, когато Фил Джоунс получи травма в глезена и трябваше да бъде заменен принудително. В 43-ата минута Нани се появи в игра и до края на полувремето Юнайтед създаде повече ситуации, отколкото до тази минута. 

Още с първото си докосване португалецът натресе страничния стълб с мощно воле след избита топка от отбраната на Рединг. В следващата атака пък използва по-слабия си ляв крак, за да стреля от 30 метра и насочи топката право в ъгъла на вратата, но Федеричи се прояви брилиантно, избивайки в корнер.

През втората част Нани продължи да впечатлява с удари от далеч и добри атаки по фланга. В крайна сметка усилията му постигнаха успех след като в 69-ата минута Валенсия намери португалеца в наказателното поле, той овладя прекрасно, нагласяйки си топката за удар от воле и не сбърка. Само 3 минути по-късно той напредна по крилото, центрира фалцово на главата на Чичарито и Хавиер Ернандес направи резултата 2:0. 

След този момент Юнайтед се отпусна и гостите се възползваха. В 81-ата минута Джоби МакАнуф вкара след добра игра на резервата Гътри. Домакините отново се активизираха и няколко ситуации се откриха пред Нани, Ван Перси и Уелбек, но резултатът остана непроменен. Така Юнайтед ще играе в 6-ти кръг на ФА Къп срещу Челси или Мидълсбро.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
101