Саутхемптън надигра Сити, шампионът с нова грешна стъпка (видео)


И. Ангелов

Саутхемптън надигра Сити, шампионът с нова грешна стъпка (видео)

Манчестър Сити дава шанс на Манчестър Юнайтед да излезе на 12 точки разлика на върха в класирането на Висшата лига утре, когато тима играе срещу Евертън, а днес шампионът бе надигран от Саутхемптън като гост. "Светците" показаха красив футбол и заслужено се увенчаха в победата, а Роберто Манчини изглежда ще трябва да търси някаква промяна в състава си.

Още в 7-ата минута Джейсън Пънчън вкара, след като един удар на Родригес бе избит, а отбраната на "гражданите" не бе съсредоточена. В 10-ата минута Джо Харт спаси нов шанс за гол. В 22-ата минута обаче той отново се пропука. Стивън Дейвис довкара топката, след като след удар на Ламбърт вратарят на Сити действа трагично и позволи попадението.

Един Джеко върна гол за своите в 39-ата минута. Сабалета намери нападателя за ексцентричен завършек на атаката. В добавеното време на първата част не бе отсъдена чиста дузпа за домакините, когато Джей Родригес проби по фантастичен начин от фланга и бе повален от Яя Туре. 

С подновяването на играта за втората част Сити неочаквано започна още по-зле. Гарет Бари, който не се намираше под никакво напрежение в наказателното си поле, засече едно центриране на Рики Ламбърт в собствената си врата. 

След тези ситуации гостите опитаха да стигнат до гол. В 56-ата минута Боруц изби удар на Агуеро. Напрежението се покачваше, а Сити изглеждаше ядосан. В 78-ата минута Коларов извърши цинично нарушение срещу Киерън Ричардсън, но се размина само с думи от съдията. В 85-ата минута Джей Родригес отново си създаде добра ситуация, но се намери в засада когато излезе сам срещу Джо Харт. В крайна сметка повече голове не паднаха в този мач.

1. Манчестър Юнайтед




62т.
2. Манчестър Сити




53т.
3. Челси




49т.
4. Тотнъм




48т.
5. Арсенал




44т.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
138