Клубовете в Англия приеха финансовата реформа


Н. Гавазов

Клубовете в Англия приеха финансовата реформа

Болшинството от клубовете в английската Висша лига приеха с „преобладаващо мнозинство" предложението за въвеждане на собствени правила за финансов феърплей. Активното обсъждане на тази идея започна през декември и ето, че днес бе решено по изкуствен начин да се ограничи безумният ръст на заплатите.

За одобрението на идеята трябваше да се съберат минимум 14 гласа от 20, като предварително се знаеше, че Манчестър Сити, Челси и още три клуба бяха против. Тази сутрин, преди да започне заседанието се разбра, че Роман Абрамович е упълномощил своят представител да подкрепи идеята.

„Клубовете подкрепиха идеята. Всички гласуваха „за" с преобладаващо мнозинство. Някои не са много доволни, но болшинството подкрепя това предложение. Сега то ще бъде предадено на ръководството на Висшата лига за изготвяне на правилата, а след това ще бъде обявено официално, съобщи съсобственикът на Уест Хем Дейвид Голд за Sky Sports.

Точната схема, съгласно която клубовете ще ограничат възнагражденията на играчите не е ясно. Предполага се, че ще бъде въведен годишен лимит от 52 милиона паунда за заплати на футболистите, а също така всеки участник от Висшата лига ще може да харчи толкова средства, колкото е спечелил през предишната година.

 

  Сподели
152