Венгер: За какво са ни трансфери, след като си имаме Жервиньо


Н. Гавазов

Венгер: За какво са ни трансфери, след като си имаме Жервиньо

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че трансферите през януари са лишени от смисъл за неговия отбор, който и без това очаква завръщането на най-добрия футболист от Купата на Африка - Жервиньо. Към момента „артилеристите" се намират едва на шесто място в таблицата за класиране, но френският специалист ограничи своята дейност на пазара само с покупката на Начо Монреал от Малага, което бе свързано с контузията на Кириън Гибс и безобразната форма на Андре Сантос.

Венгер не вижда смисъл в укрепване на останалите позиции, още повече, че се очаква завръщането на най-добрия играч на Купата на Африка, който според Венгер е Жервиньо.

„Много упорито работехме на трансферния пазар и изпробвахме различни варианти. Щях да бъда щастлив, ако бяхме успели да привлечем някой, но просто никой не дойде", заяви Венгер за Goal.com.

„Най-добрият футболист в Африка беше Жервиньо. Всичко е толкова просто. За какво да наблюдавам някого на този турнир, след като най-добрият там е Жервиньо. Той така или иначе е наш. Юнайтед купи ли играч? Челси привлече ли някой? Ливърпул да, но Манчестър Сити не взе никого и причината е обяснима. Истинският топ отбор е много трудно да намери в средата на сезона достоен играч за подсилване на тима", допълни французинът.

 

  Сподели
179