Рио Фърдинанд иска да остане в Юнайтед


Н. Гавазов

Рио Фърдинанд иска да остане в Юнайтед

Централният защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд заяви, че иска да остане на „Олд Трафорд", независимо от сложността около неговия договор. Както е известно, Рио играе за „червените дяволи" вече десет години, но действащият му контракт изтича в края на този сезон.

По-рано Сър Алекс заяви, че 34-годишният защитник може да разчита само на 12-месечно съглашение, но до този момент Юнайтед все още не е направил своето предложение към бранителя.

По-рано се бяха появили слухове, че Рио след края на сезона може като свободен агент да се отправи към Близкия Изток или Америка, но сега Фърдинанд даде ясно да се разбере, че желае да продължи пребиваването си в Юнайтед.

„Разбира се, аз искам да остана - на сто процента - при положение, че продължавам да играя и да се чувствам така, както сега. Юнайтед е велик клуб, номер едно и не може просто да отидеш и да играеш където и да е, при положение, че има какво още да дадеш тук. Искам да бъда полезен, искам да съм играча, от който имат нужда. Може направо да ми кажат, ако нямат нужда от мен. Просто да ми дадат да разбера. В момента не водим преговори за нов договор и аз отлично разбирам позицията на мениджъра. Не очаквам и друго отношение, още повече, че и други възрастни играчи като Гигс и Скоулс също са принудени да чакат края на сезона", заяви Фърдинанд за Sky Sports.

 

  Сподели
226