Манчини: В края на февруари ще сме близо до Юнайтед


Н. Гавазов

Манчини: В края на февруари ще сме близо до Юнайтед

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини смята, че неговият отбор може да намали преднината на Манчестър Юнайтед във Висшата лига на Англия през следващите 30 дни. Както е известно, шампионите завършиха януари, изоставайки на седем точки от градския си съперник, но в рамките на този месец „червените дяволи" започват кампанията си в Шампионска лига - на 13 февруари ще гостуват на Реал Мадрид, а три дни след това е мачът с коравият отбор на Евертън, след което следва домакинство на испанския гранд.

„Това са два важни мача за Юнайтед, така че аз мисля, че февруари ни март е времето, когато може да се реши първенството. Мисля, че в края на този месец разликата с тях ще е много малка. В нито едно първенство няма отбор, който да е спечелил титлата през януари. Ние трябва да се борим до края на април. Ако те имат 7, 8 или 9 точки аванс тогава, може би ще ни е трудно да спечелим, но в момента имаме много големи шансове", заяви Манчини.

Сити се изправя пред предизвикателството на Ливърпул и срещу отличната форма на нападателя Луис Суарес на „Етихад" този уикенд.

„Суарес е страхотен нападател. Той придава качеството на Ливърпул. Впечатлен съм и от работата на Брендън Роджърс. Запознах се с него в Милано. Той познава футбола отлично, показа колко добър мениджър е през последните две години. Говорих с него, когато си търсех асистент в Манчестър, но беше по-лесно за мен да взема Дейвид, защото говори италиански. Но Роджърс е страхотен треньор и не съм изненадан, че Ливърпул го взе", каза още италианецът.

 

  Сподели
107