Суарес: Оставам, дори да не се класираме за ШЛ


Н. Гавазов

Суарес: Оставам, дори да не се класираме за ШЛ

Нападателят на Ливърпул Луис Суарес призна, че цял живот е мечтал да играе за мърсисайдци и разказа за ролята на Стивън Джерард и Брендън Роджърс в своята кариера. Както е известно, наскоро се появиха спекулации в някои британски и немски издания, че уругвайският национал може да напусне „Анфийлд" през лятото и да премине в Байерн Мюнхен, който от следващия сезон ще бъде трениран от Пеп Гуардиола.

„Вие може да попитате моите приятели и те ще потвърдят, че аз винаги съм играл за Ливърпул на PlayStation. Разбира се, винаги съм побеждавал. Уви, в реалния живот не е толкова просто. Щастлив съм, че играя за такъв велик клуб. Всеки в детството си мечтае за нещо подобно. Лично а мен ми провървя много, че се оказах тук. Разбира се, нещата в отбора не вървят съвсем гладко, но в сравнение с миналата година прогресираме значително. Понякога играем наистина превъзходно, като например през второто полувреме в мача с Юнайтед. Независимо от загубата, никой не беше разстроен след срещата. Главната задача през този сезон е класиране за Шампионска лига, но дори да не се получи, аз няма да ходя никъде", каза Суарес за Daily Majl.

„И досега отказвам да повярвам, че Джерард не е печелил нито един шампионат. Това не ми го побира ума. Всички знаят, че Джерард е гениален играч, но и идеалният съотборник. Не помня някога той да е критикувал съотборник за грешки. В мачовете винаги те подкрепя, а след това ще дойде при теб и ще обясни по какъв начин е трябвало да действаш в един или друг случай. Много общуваме двамата и това ми помогна да се адаптирам в отбора. Това, че ме нарича най-добър нападател не е вярно. Знам, че е просто комплимент от негова страна", продължава уругваецът.

„Много хора казват, че характерът ми е лош. Но на практика, аз просто играя страстно, стремя се да се боря докрай и понякога емоциите преливат. Но Роджърс разбира, че без това аз няма да бъда себе си. Винаги ме подкрепя в пресата и ми помага да се избавя от излишното напрежение" допълва Суарес.

 

  Сподели
156