Сър Алекс: Понякога трябва и късмет


Н. Гавазов

Сър Алекс: Понякога трябва и късмет

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън разкри, че полузащитникът на отбора Майкъл Карик е поел вината за гола на Саутхемптън в снощния мач между двата тима на „Олд Трафорд". Както е известно, комбинацията от лошият пас на Карик и неумелата изява на Де Хеа позволи на гостите да поведат чрез Джей Родригес в 3-та минута. В крайна сметка двата гола на Уейн Рууни донесоха победата за лидера в класирането, който увеличи дистанцията от своя преследвач Манчестър Сити.

„Пасът на Майкъл беше малко мек, но след гола той протегна ръка и всички видяха, че честен играч като Майкъл има сили да се извини. Това е страхотно", заяви Сър Алекс след мача.

Наставникът на „червените дяволи" също така призна, че след като е повел в резултата през първото полувреме, Юнайтед е позволил на съперника да вземе инициативата и само късметът е помогнал да се удържи преднината.

„През втората половина Саутхемптън произведе най-доброто представяне, което някой е направил тук през този сезон. Взеха инициативата, пресираха ни и не ни даваха никаква възможност да се организираме. Но опитът ми от работата в този клуб показва, че винаги има мачове, в които ти трябва и малко късмет. Това беше една от тези нощи", каза още шотландският специалист.

 

  Сподели
75