Алърдайс: Ситуацията около Диаме е много объркана


Н. Гавазов

Алърдайс: Ситуацията около Диаме е много объркана

Мениджърът на Уест Хем Сам Алърдайс заяви, че ситуацията около бъдещето на полузащитника Мохамед Диаме продължава да бъде изключително неясна. През целия януари в медийното пространство постъпваха противоречиви информации за това, ще остане ли Диаме в Уест Хем или не. Смята се, че със своята игра през сегашния сезон, полузащитникът е привлякъл вниманието на Арсенал, който е достатъчно да заплати само 3.5 милиона паунда и да подпише с Мохамед.

Неотдавна Арсен Венгер опроверга слуховете, свързани с Диаме и Арсенал, а преди няколко дни самият футболист призна, че няма намерение да сменя клубната си принадлежност.

Два дни преди края на трансферния прозорец ситуацията обаче може да се измени, смята наставника на „чуковете" Алърдайс. Според неговите думи, ако възникне интерес от страна на такива клубове като Манчестър Юнайтед, напускането на „Ъптън Парк" от страна на играча все пак може да се състои.

„Всичко е много неясно. Например, след тайна беседа с президента аз разбрах, че ситуацията с Диаме все повече е ненормална. Независимо от това, какво ми говори той сега, всичко може да се промени само след час. Да кажем, след час позвънят от Манчестър Юнайтед и какво, Диаме ще настоява, че иска да остане? Ето защо няма никакво значение какво говори той сега и всичко може да се промени до 23 часа в четвъртък от едно телефонно позвъняване или съобщение по пощата. Да, потвърждавам, че при определен сценарии може да го загубим.Но се надявам, че това няма да се случи и ние ще го запазим в отбора", заяви Алърдайс за The Guardian.

 

  Сподели
140