Барман вкара 2 на Ливърпул, Олдъм напред във ФА Къп


И. Ангелов

Барман вкара 2 на Ливърпул, Олдъм напред във ФА Къп

Само до преди 2 години Мат Смит заемаше позицията на барман в университета на Манчестър, но днес той стана истинска звезда, вкарвайки две от попаденията за победата на Олдъм Атлетик над Ливърпул с 3:2 в четвърти кръг на ФА Къп. 

Още във 2-ата минута Смит нанесе мощен удар с глава по посока на вратата на Ливърпул и след като Шкъртел се опита да спре удара, той само отклони топката в мрежата. Луис Суарес вкара в 17-ата минута, за да направи 1:1, но до края на полувремето домакините отново дръпнаха в резултата. Във втората минута на добавеното време Смит се възползва от уникално слабата изява на вратаря Джоунс на вратата на гостите и реализира.

В началото на втората част гол вкара и Рийс Уабара. И той реализира с глава, а Брад Джоунс изглеждаше безпомощен днес. Домакините владяха топката уверено до към 60-ата минута, когато постепенно отстъпиха до собственото си наказателно поле, а Ливърпул натисна за голове. Стивън Джерард опитваше да вдъхнови своите за обрат, но домакините се бранеха смело и гол падна чак в 80-ата минута, когато Джо Алън с голям рикушет успя да върне надежда за обрат на гостуващите фенове.

В 83-ата минута Смит бе изнесен на носилка и домакините играха с човек по-малко известно време. Той бе заменен малко след това, а Джо Алън без малко да вкара нов гол след рикушет в 86-ата минута. В 90-ата минута Джерард нацели горната греда, а домакините се пропукаха. В 6-те минути добавено време гостите разчитаха на дълги топки в наказателното поле, а домакините в глуха защита изчакваха последния сигнал, и се увенчаха с успех.

  Сподели
131