Сър Алекс питал Гигс и Скоулс за покупката на Ван Перси


Н. Гавазов

Сър Алекс питал Гигс и Скоулс за покупката на Ван Перси

Треньорът на първия отбор на Юнайтед Рене Мюлестийн призна, че преди покупката на Робин ван Перси мениджърът Сър Алекс Фъргюсън се е посъветвал с ветераните на „червените дяволи". Според думите на Малестин, треньорският щаб е обсъдил с Пол Скоулс и Райън Гигс вероятността от възникване на разногласия в съблекалнята в случай, че холандският нападател дойде на „Олд Трафорд".

„Играчите на Юнайтед никога не видяха в Робин неканен гост. Босът и аз сме уверихме в това, още преди да бъде осъществен трансфера. Обсъдихме кандидатурата на Ван Перси със Скоулс и Гигс. Питахме ги: „Какво мислите за покупката на Робин ва Перси?" и двамата ветерана дадоха едногласен отговор. Те казаха, че това ще е великолепна покупка, а по-късно същото заявиха и останалите футболисти. Причината да се обърнем към Гигс и Скоулс е, че те следят за дисциплината и атмосферата в съблекалнята", каза Мюлестийн за sky Sports.

„Робин е истински професионалист. Той отлично работи по време на тренировки и великолепно се представя на терена. Внушава чувство на увереност. Момчетата знаят, че няма да им се случи нищо лошо, защото в отбора е Ван Перси. През миналият сезон именно това не ни достигаше. Играчите разсъждават по следният начин: „Имаме Ван Перси. С негова помощ задължително ще вкараме гол. Когато му подадем топката, той всеки път може да сътвори нещо магическо. Благодарение на Робин ние се чувстваме непобедими", продължава специалистът.

„Юнайтед много навреме закупи толкова блестящ играч като Робин. В последните няколко сезона изстискахме всичко възможно от нашите топ играчи, а през миналата година просто не бяхме добри. Робин е футболист от световна класа, а Юнайтед е един от най-големите клубове в света, поради това има нужда от такъв футболист като Ван Перси", завършва Мюлестийн.

 

  Сподели
69