Бенитес: Малко са ми играчите


Н. Гавазов

Бенитес: Малко са ми играчите

В навечерието на неделния мач от Купата на Англия срещу Брентфорд, мениджърът на Челси Рафаел Бенитес се оплака, че той разполага с много малко играчи, които на всичкото отгоре са изморени. Предстоящата среща на „Грифин Парк" ще стане 40-та за лондончани от началото на сезона. Според испанският специалист, много е трудно да се маневрира с отбор, от който липсват футболисти заради травми, наказания и ангажименти към Купата на Африка.

„От гледна точка на селекцията нещата трябваше да бъдат по-други и не искаме прекалено много играчи да са изиграли прекалено много срещи. За един месец проведохме девет двубоя, двама наши са в Африка - малко са ми футболистите и се налага да изменя подхода си към формирането на състава", заяви Бенитес за Talk Sports.

„Ако футболистите проведат прекалено много мачове, техните физически сили се ограничават. Играчите ми са леко изморени. С класата, която имат, те засега побеждават, дори да не са на сто процента готови, но виждате по какъв начин играят тези, които са си отпочинали. Наистина играем много. Вижте например Суонзи. Те имат само 26 мача от началото на сезона. Може да ми отговорите, че всеки топ отбор с намира в подобна ситуация, но разликата е с колко футболисти разполагаш и на колко може да разчиташ", допълни испанският специалист.

„В неделя ще се опитаме да намерим правилния баланс. Срещу нас излиза друг отбор на друг терен, но не мога да ви разкрия детайлите на нашия план. Но имаме план, разполагаме с тактическа рисунка на предстоящия мач. Имам намерение да използвам други футболисти, въпросът е, дали те са способни да поддържат необходимото ниво и до колко са свежи. Имам идеи и утре ще ги разберете", завършва Бенитес.

 

  Сподели
114