Ливърпул ще заплати 8.5 милиона за Коутиньо


Н. Гавазов

Ливърпул ще заплати 8.5 милиона за Коутиньо

Ливърпул се договори с Интер за трансфера на полузащитника Фелипе Коутиньо, съобщи Sky Sports. По такъв начин, за окончателното оформяне на сделката остана само мърсисайдци да съгласуват личните условия от контракта на 20-годишния футболист, което се очаква да стане факт утре.

Както е известно, около бразилеца се разгоря истинска трансферна сага, като дори се наложи делегация на Ливърпул да излети за Милано в средата на седмицата. Първоначално Интер настояваше да получи за своя футболист 15 милиона евро, след това италианците намалиха цената на 13 милиона, а когато англичаните излетяха за Апенините, „нерадзурите" бяха готови да преговарят и за 10 милиона евро.

Изненадващо обаче Саутхемптън се намеси в борбата за подписа на Коутиньо и преговорите между Интер и Ливърпул бяха пред прекратяване, но тази сутрин постъпиха съобщения, че мърсисайдци няма да се откажат и готвят нова оферта - вместо 8 милиона евро, те предложиха 8.5 милиона паунда.

В крайна сметка именно толкова ще заплати Ливърпул на Интер за неговия играч. Предполага се, че трансферът ще бъде окончателно обявен в понеделник, а след това мърсиайдци ще подадат документи за получаване на работна виза за бразилеца, като това може да се окаже сериозен проблем, тъй като полузащитникът има само един мач за националния си отбор.

 

  Сподели
139