Бенитес поднови враждата си със Сър Алекс


Н. Гавазов

Бенитес поднови враждата си със Сър Алекс

Мениджърът на Челси Рафаел Бенитес отново заяви, че неговият колега от Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън оказва прекалено голям натиск върху работата на съдиите. Отношенията между Бенитес и шотландският специалист се развива сложно още от времето когато испанеца пребиваваше на „Анфийлд". Както и тогава, сега отново Рафаел недоумява по какъв начин Сър Алекс не подлежи на санкции от страна на футболните власти за нападки към реферите и техните помощници.

Както е известно, през уикенда наставникът на „червените дяволи" обвини страничния съдия в мача с Тотнъм, че не е отсъдил дузпа срещу Уейн Рууни и въобще е вземал решения против неговия отбор.

Бенитес не подмина тази тема и я докосна в общуването си с журналистите.

„Винаги съм се стараел да се концентрирам върху своята работа, но тогава (Б.ред. като мениджър на Ливърпул) аз защитавах своя отбор от приказките на Сър Фъргюсън. Изказвах своето мнение, казвах какво се случва от моя гледна точка и вероятно сега много правят същото. Не искам да говоря прекалено много по темата, защото нещата са очевидни. Сега всичко зависи от Футболната асоциация, именно те трябва да вземат решение. Аз искам да се съсредоточа върху работата си. Това, което мислех и казвах тогава, го мисля и сега", заяви Бенитес за Sky Sports.

 

  Сподели
146