Венгер изрази опасенията си за ШЛ


Н. Гавазов

Венгер изрази опасенията си за ШЛ

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че загубите от Манчестър Сити и Челси са оставили малки възможности за грешка в преследването на място в Шампионската лига. Вчерашната загуба с 1:2 на „Стамфорд Бридж остави „артилеристите" на седем точки от четвъртото място и над Венгер надвисна сериозна опасност отборът му да не се класира за следващото издание на най-престижния европейски турнир, което ако стане факт ще повлече след себе си огромни негативи за клуба.

„Загубихме два важни мача за една седмица и това ни нанесе сериозен удар. Повече не може да си позволим да губим точки, ако искаме да сме в четворката на най-силните. Както и в предишните срещи отборът ми притежава фантастично майсторство и настроение, но започваме да играем едва когато отстъпваме с 0:2. Обезпокоени сме от този факт. Ако в големите мачове започваш да играеш едва при 2:0 в полза на противника, тогава е много трудно да направиш каквото и да е", каза Венгер.

„Челси добре започна мача, а ние не се разположихме правилно на терена и им дадохме свободни пространства. Не се отбранявахме добре и позволихме на съперника да прави каквото си поиска. В голяма степен това е до психология, защото всичко се случва едва в началото на мачовете ни. Отборът трябва повече да си вярва, че притежава достатъчно майсторство", каза още французинът.

 

  Сподели
133