Челси е господар на Лондон след страхотен мач с Арсенал (видео)


В. Мухарски

Челси е господар на Лондон след страхотен мач с Арсенал (видео)

Дербито от 23-ия кръг на Премиершип между Челси и Арсенал завърши с успех за "сините" с 2:1. В шестата минута Рамирес направи нарушение в центъра на терена, което не бе отсъдено и последва контра, при която Хуан Мата беше изведен с дълъг пас в наказателното поле, където той овладя и с левия крак разстреля Шчесни за 1:0.

Десет минути по-късно Войчех Шчесни фаулира Рамиреш в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Франк Лампард превърна дузпата в гол за 2:0. До края на първата част като по чудо Челси не вкара трети гол. На няколко пъти Рамирес  надиграваше защитата на "артилеристите", а Фернандо Торес пропускаше от отлични положения.

Арсенал започна доста по-добре през второто полувреме и още в 58-ата минута Тио Уолкот намали на 2:1, след като бе изведен по перфектен начин от Санти Касорла и успя да завърши по брилянтен начин тази атака. Фернандо Торес провали още няколко много добри ситуации на Челси. В 83-ата минута Демба Ба излезе сам срещу Шчесни след хубав пас зад центъра, излъга го и стреля под ъгъл, но в краката на притичалия Вермален.

В последната минута на продължението Гари Кейхил изчисти непосредствено пред Уолкот, който вече виждаше как изравнява. Последва и удар с глава на Жиру, но той отиде над вратата. Така Челси се поздрави с успеха.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
232