Уилкинс: Абрамович трудно ще намери добър мениджър


Н. Гавазов

Уилкинс: Абрамович трудно ще намери добър мениджър

Бившият асистент на мениджъра на Челси Рей Уилкинс смята, че през лятото собственикът на клуба Роман Абрамович трудно ще намери наследник на Рафаел Бенитес. Както е известно, само шест месеца след победата в Шампионска лига руският олигарх взе решение да уволни Роберто Ди Матео и да постави начело на тима бившият наставник на Ливърпул и Интер.

Според слуховете, Абрамович се опитал през лятото да привлече Хосеп Гуардиола, но Пеп отказал и предпочел да се присъедини към Байерн Мюнхен. Уилкинс, който преди две години бе уволнен от Челси смята, че заради своята безцеремонност собственика на клуба трудно ще намери достоен специалист.

„Всеки треньор, който пристига на работа в Челси знае с какво се захваща. Заедно с тази работа ти получаваш голяма заплата, но също така трябва да знаеш, че може да бъдеш освободен от своите задължения във всеки един момент. Вероятно Гуардиола добре е размислил и е решил, че не трябва да попада в подобна ситуация. Вероятно дълго е изучавал съставите на двата отбора и е преценил, че най-голяма възможност за завоюване на трофеи ще му предостави отбора от Мюнхен", зави Уилкинс за The Sun.

„Бях изненадан когато Абрамович се отказа от услугите на Карло само година след нашия дубъл и когато уволни Ди Матео няколко месеца след победата в Шампионска лига. Но собственикът действа без колебание когато в главата му влязат мисли за необходимите изменения. Никакви предупреждения няма да получиш. Спъваш се, падаш и те гонят. Така работи той", каза още специалистът.

 

  Сподели
119