Саутхемптън уволни Адкинс


Н. Гавазов

Саутхемптън уволни Адкинс

Саутхемптън уволни мениджъра Найджъл Адкинс и го замени с бившия наставник на Еспаньол Маурисио Почетино, съобщи официалният сайт на английския клуб. Този ход на ръководството на Саутхемптън изглежда изключително неочакван, отчитайки факта, че напоследък нещата в отбора се развиват добре, а потвърждение на това е равенството срещу Челси на „Стамфорд Бридж".

Още по-неочаквано е назначаването за мениджър на Маурисио Почетино, който през ноември бе уволнен от Еспаньол. Под ръководството на аржентинеца каталунският тим спечели само девет точки от 13 мача.

„Клубът иска да благодари на Найджъл Адкинс за неговата работа в продължение на последните две години и му пожелава всичко най-хубаво в бъдеще", се казва на официалния сайт на Саутхемптън.

„Маурисио е много уважаван треньор, който има репутация на отличен тактик и аз съм напълно убеден, че той ще вдъхнови нашия талантлив състав от играчи, за да завършим сезона възможно на най-високо ниво", заяви изпълнителният директор на Саутхемптън Никола Кортезе.

 

  Сподели
122