Айър: Ливърпул е с най-добър баланс във Висшата лига


Н. Гавазов

Айър: Ливърпул е с най-добър баланс във Висшата лига

Управляващият директор на Ливурпул Йън Айър смята, че неговият отбор е най-добрият във Висшата лига от гледна точка на съчетаване на младежите и опитните играчи. Както е известно, наред с такива майстори като Стивън Джерард, Луис Суарес и Джейми Карагър „червените" също така разполагат с редица вдъхващи надежда таланти начело с Рахим Стърлинг. Според ръководителя, в това отношение никой не може да се мери с Ливърпул.

„Разбира се, клубът е длъжен да се движи напред, за да привлича и удържа играчи от световно ниво. В един отбор трябва да има правилно съчетаване на опита с младежите и от гледна точка на баланса, вероятни ние сме най-добри от всички във Висшата лига", заяви Айър за Liverpool Echo.

„Разполагаме с хора, които вътрешно познават много добре клуба и които са постигали тук успехи. Имаме и вдъхващи много надежди млади играчи, които набират опит и се учат на майсторство от по-големите си другари. Имаме футболисти от всички национални отбори начело с Луис Суарес, който може да играе за всеки един отбор в света - но той играе за Ливърпул. Продължаваме да попълваме събраната тук група и да я подобряваме. Неотдавна подписахме с Даниел Стъридж и вече се вижда ефектът от неговият трансфер", продължава клубният ръководител.

„Вероятно ще привлечем още някой през януари, а може и да не привлечем. Работим и размишляваме над това. Но ще купи, само ако всички условия на сделката бъдат добре за нас", завършва Айър.

 

  Сподели
139