Арсенал изхвърли Суонзи от ФА Къп


И. Ангелов

Арсенал изхвърли Суонзи от ФА Къп

Трети кръг на ФА Къп ни предложи този изключителен двубой на два пъти, след като равенството при гостуването на Арсенал се превърна в домакинство в преиграването на срещата, но "Емирейтс" донесе успех на "артилеристите" и след много търпение последните минути решиха срещата.

Още в 6-ата минута Жиру пропиля прекрасен шанс. В 25-ата минута Раутлидж впечатли със страхотен удар, който намери гредата. В края на полувремето Вермален можеше да открие резултата след един корнер, но Микаел Ворм спаси по изключителен начин...с крака. 

Второто полувреме ни предложи подобна картинка, защото Арсенал отново тръгна силно. Този път Уолкът излезе сам срещу вратаря, но не успя да се възползва от може би най-добрия шанс на тима в 48-ата минута. В 71-ата минута топ-реализаторът Мичу се появи за гостите и те започнаха да владеят значително повече топката, след като до момента отстъпваха в това отношение.

Така Арсенал прибегна към по-бързи действия и след няколко изключителни намеси на Ворм голът стана факт. 21-годишен, но вече толкова важен за тима, Джак Уилшър вкара в 86-ата минута след добър удар от полу-воле, а асистенцията грабна Жиру. 

Четвърти кръг на ФА Къп няма да е лесен за Арсенал, след като той ще е гостуване на Брайтън, но Арсен Венгер ще е доволен от победата днес.

  Сподели
86