Суарес: Симулациите са нещо нормално във футбола


Н. Гавазов

Суарес: Симулациите са нещо нормално във футбола

Нападателят на Ливърпул Луис Суарес събра смелостта да признае, че красивите падания и опитите да бъде заблуден съдията са част от футбола. Както е известно, уругвайският национал често е обект на критика от страна на футболната общественост на Острова заради честите си симулации, а името му отдавна е станало нарицателно в това отношение.

Последната скандална проява на Суарес бе по време на срещата с Мансфийлд когато отбеляза гол с ръка, но най-много се заговори по темата след мача на Ливърпул със Стоук Сити през октомври. Тогава желанието на Луис да донесе победа на своя тим бе толкова голямо, че нападателят направи няколко виртуозни изпълнения, което накара Тони Пюлис да поиска от футболните власти по-строги наказания за симулантите.

„Не слушам тези глупости за „гмуркания", които се пишат в пресата. Постоянно ме обвиняват, че просто искам да падна в наказателното поле. В мача със Стоук Сити наистина исках да „нарисувам" дузпа. Това е нормално. Резултатът беше равен и исках да дам предимство на своя отбор", заяви Суарес за Fox Sports.

„Това правят много други футболисти, но за тях не говорят толкова, както за мен. Всичко е в това, че името „Суарес" се продава добре и пресата има изгода да говори за симулации, които се отнасят до мен, без да вижда какво се случва навсякъде. Така се получи и с играта ми с ръка. Топката случайно ме удари в ръката, но се разгоря скандал", каза още уругваецът.

 

  Сподели
134