Фулъм обърна Блекпул и продължава напред във ФА Къп


И. Ангелов

Фулъм обърна Блекпул и продължава напред във ФА Къп

Българският нападател на Фулъм - Димитър Бербатов, ще има евентуалната възможност да се срещне с бившия си отбор Манчестър Юнайтед, ако "Червените дяволи" също успеят да се класират напред в най-стария футболен турнир. Днес Блекпул прие Фулъм и загуби с 2:1 у дома си.

Фулъм наложи пресата си през първата част и на няколко пъти можеше да съжали в контра-действията на домакините и лошите действия на Сендерос и Шварцер. Но до гол не се стигна до самия край на срещата.

Отслабената постройка на гостите без основните реализатори като Бербатов и Руиз в разширения състав се оказа неспособна да отбележи и съжали за това. В 82-ата минута Нейтън Делфонесо вкара една избита от Шварцер топка в мрежата. 

В 86-ата минута на терена се появи Киеран Ричардсън и той бързо наложи нов ритъм на игра. С агресията си той веднага бе наказан с жълт картон още преди да е изтекла втората минута на престоя му на терена, но миг след това той вкара така важен гол за своите. В 94-ата минута той изпрати Фулъм в продълженията.

Тук гостите доминираха, както през по-голямата част от мача, но изглеждаше няма как да вкарат. Родайега, замененият по-рано Петрич и Дежага нямаха късмет, а Ричардсън и Баптист бяха неотразими в отбрана.

Във втората част на продълженията Бреде Хангеланд вкара след асистенция на Деймиън Дъф. Това на практика бе последното докосване в срещата и мачът бе изключително драматичен.

  Сподели
126