Ван Перси: Заслужено победихме Ливърпул


Н. Гавазов

Ван Перси: Заслужено победихме Ливърпул

Робин Ван Перси смята, че Манчестър Юнайтед напълно е заслужил победата в неделния мач срещу Ливърпул. Срещата беше определена от специалистите като битка между нападателите и експертите се надпреварваха да сравняват играта на холандеца с тази на неговия колега в лагера на мърсисайдци Луис Суарес. Няма никакви съмнения, че Ван Перси излезе победител от противопоставянето, оформяйки първият гол в мача и асистирайки за второто попадение. Холандецът признава, че до почивката „червените дяволи" са могли да вкарат още няколко гола, с което окончателно да убият интригата в срещата.

„Това беше блестящ гол и великолепна комбинационна игра. Майкъл Карик взе участие в епизода, а също така Уелбек, Клевърли и Кагава. Най-накрая Евра получи топката на левия фланг и кросът му беше чудесен. Последният удар също бе добър. Голът се оказа отличен, особено отчитайки головата атака. Всички чувствахме, че попадението е много важно и сме доволни от резултата. Добре проведохме първото полувреме и смятам, че трябваше да вкараме повече от еди гол. След почивката Ливърпул хвърли в така всички сили, така че на нас ни се наложи да се отбраняваме и сражаваме един за друг, помагайки си взаимно, когато това беше възможно. Успяхме да го направим и упорито се борехме, постигайки желаният резултат", заяви Ван Перси за клубната телевизия на Юнайтед.

„Не искахме да се стига до гола на Даниел Стъридж. Когато имаш преднина от две попадения, тогава правиш всичко възможно, за да я запазиш, а те реагираха след пет или шест минути. След това на нас отново ни се наложи да тръгваме напред и да търсим трети гол, но едновременно с това не забравяйки за играта в отбрана. Имахме преимущество само от един гол и нещата бяха по-сложни. Ливърпул имаше своите шансове, но като цяло смятам, че заслужавахме победата. Това беше брилянтна и много честна игра. Отбрана за пореден път игра великолепно", каза още холандският нападател.

„Уелбек се представи много добре. Смятам, че отлично комбинираше с останалите и внесе своя принос при гола в първия епизод. Той е много млад. На тренировките Дани наистина е добър и работи много усърдно. Той е добро момче, което обича и което иска да играе футбол. Прекрасно се справя с всичко!", завършва Ван Перси.

 

  Сподели
92