Нищо ново - Юнайтед отново с победа над Ливърпул (видео)


В. Мухарски

Нищо ново - Юнайтед отново с победа над Ливърпул (видео)

Манчестър Юнайтед се наложи като домакин над Ливърпул с 2:1 в дербито от 22-ия кръг на Премиър лийг. През първите минути гостите владееха повече топката, но слабата игра в защита за пореден път си каза думата. в 19-ата минута многоходова атака на "червените дяволи", при която Уелбек, Клевърли и Кагава разиграха добре, завърши с пас по земя на Патрис Евра в наказателното поле, където Ван Перси изпревари играч на "мърсисайдци" и с удар от движение прати топката във вратата Рейна за 1:0.

До края на първата част домакините бяха много по-активни, но пропуснаха няколко добри положения чрез Дани Уелбек и Клевърли. След почивката в игра за Ливърпул се появи Даниел Стъридж, като това бе негов дебют с екипа на "червените" от "Анфийлд" (днес играха с черни екипи).

Десет минути след подновяването на играта Манчестър Юнайтед стигна до втори гол. Ван Перси центрира от пряк свободен удар, а Патрис Евра изпревари Джонсън и засече с глава, като топката рикошира в Неманя Видич и влезе във вратата на Рейна - 2:0. В 57-ата минута Ливърпул успя да се върне в мача. Стивън Джерард отне топката в половината на Юнайтед размени подавания със Стърлинг и стреля, като Де Хеа спаси, но Даниел Стъридж при добавката отблизо направи 2:1. В 64-ата минута Рейна спаси хубав удар на Кагава, докато за Ливърпул близо до гол бе Стъридж, който нямаше късмет при завършващия удар. В крайна сметка Юнайтед се поздравиха с успеха след последния съдийски сигнал.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
168