Венгер вярва в завръщането на Фабрегас


Н. Гавазов

Венгер вярва в завръщането на Фабрегас

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер не изключи евентуалното завръщане на полузащитника на Барселона Сеск Фабрегас на „Емирейтс". Както е известно, испанецът проведе повече от 200 мача за „артилеристите", но през лятото на 2011 година бившият капитан на Арсенал реши да смени Лондон с Барселона.

„Вярвам в това, че Сеск в един прекрасен ден ще се завърне в Арсенал. Той е истински „артилерист". Фабрегас обича този клуб и следи за всеки наш мач. Разбира се, Барселона е неговият роден град, там той израсна. Освен това, там се намира най-добрият отбор в света. Поради това неговото заминаване беше предсказуемо, трябваше да се примирим с това. Не мисля, че той ще се върне в следващите две или три години, не разбира се. Но в бъдеще защо не?", заяви Венгер за Sky Sports.

„Всеки треньор иска неговите играчи да растат заедно и да постигат успехи именно в този отбор. Така беше преди с Арсенал. Бяха времена, когато футболисти като Вийера и Анри играха осем или девет години подред. А сега е по-лесно да удържиш даден играч, ако той е британец. Фабрегас е изключение от това правило, но аз бих пробвал отново. Той е играч от световна класа, а такива се намират много трудно", завършва наставникът на Арсенал.

 

  Сподели
139