Фърдинанд: Обичам да играя срещу Ливърпул


Н. Гавазов

Фърдинанд: Обичам да играя срещу Ливърпул

Защитникът на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд смята, че неделният мач с Ливърпул е истинска битка между титани. Както е известно, утре от 15:30 часа българско време на „Олд Трафорд" ще си дадат среща едни от най-непримирите съперници в английския футбол, а двубоят се смята за едно от най-емблематичните дербита в целия свят.

„Мисля, че за нас това е най-очакваният мач. Съперничеството ни има дълбоки корени. Ливърпул не се бори за титлата, но запалянковците и играчите отлично разбират какво означава тази среща за двата клуба. Винаги съм обичал да играя против Ливърпул, независимо дали е на „Анфийлд" или на „Олд Трафорд". Надявам се, че предстоящият мач ще стане поредното победно представяне на Юнайтед", заяви Рио.

„Мачът срещу Ливърпул е специално събитие. Трябва само да си спомним историята на клубовете и да видим какви събития са се случили до моето идване в Юнайтед. Още навремето когато се присъединих към тима имахме много великолепни моменти. Единственото, което искам е да бъда част от отбора и да внеса своя принос в този дълъг списък от събития, които имат място в историята на клуба", продължава Фърдинанд.

„Ако играеш в Юнайтед, това влиза в „базовия пакет" на твоите задължения. Ти си длъжен да искаш и да бъдеш готов да излизаш на терена два пъти в седмицата. За нас това е в реда на нещата. Колкото повече играем, толкова по-голямо удоволствие изпитваме. Когато играеш в отбор като Юнайтед, винаги се бориш за титулярното си място. Ако тук няма конкуренция, този клуб няма да има успехи. А от нас се иска да усложним максимално задачата на треньора при избора на стартовия състав", допълва защитникът на „червените дяволи".

 

  Сподели
86