Венгер: Доходът от билети е жизненоважен за Арсенал


Н. Гавазов

Венгер: Доходът от билети е жизненоважен за Арсенал

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че клубовете не желаят да увеличават цените на билетите, но от друга страна феновете трябва да допринесат за издръжката на отборите. Както е известно, въпросът с цените отново изплува на повърхността тази седмица, след като Манчестър Сити върна 912 непродадени билета на Арсенал на стойност 62 паунда за мача между двата тима на „Емирейтс" в неделя.

Федерацията на футболните фенове реагира незабавно и поиска клубовете да намалят цените на билетите, особено след последното увеличение на доходите от телевизионните права, а Арсенал отнесе упреци, че поддържа най-високи стойности на ценните хартийки.

Венгер смята, че положението е деликатно, но също така френският специалист е убеден, че привържениците ще трябва да дадат своя принос за приходите на клубовете.

„В идеалният случай желаем цените на билетите да бъдат възможно най-ниски, но от друга страна това е единственият начин, по който може плащаме заплати и да се конкурираме без никаква външна помощ. Това е нашият основен доход. Затова се намираме в тази ситуация, при която разбира се цените са високи. Аз наистина се притеснявам, те са високи за нашите фенове. За гостите това се случва веднъж годишно, така че проблемът е по-малък за тях. Деликатна е темата. Ако искаш да отидеш на концерт утре, поглеждаш цената на билетите и казваш „да" или „не". Това е индивидуална отговорност на всеки", заяви Венгер.

Французинът отговори и на нападките, че стойността на билетите не отговаря на цената на билетите.

„Как може да се измери стойността на билетите с нашият ангажимент към играта? Това ли е най-важното? Всеки може да има различно мнение и да си зададе въпроса, платил ли е достатъчно за това, което ще види. Но нека оставим това на всеки индивид. Единственият начин, по който може да се измери е дали хората идват на стадиона или не", каза още наставникът на Арсенал.

 

  Сподели
183